سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر
به جرات میتوان گفت که جشنواره فیلم فجر، مهمترین و بزرگترین رخداد سینمایی در کشورمان محسوب میشود. جشنواره فجر، در واقع، ویترین فعالیت یک ساله سینمای ایران است، جایی که ثمره یک سال سینمای ایران مورد ارزیابی قرار میگیرد. این جشنواره به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه و همزمان با دهه فجر برگزار میشود. بنیاد سینمایی فارابی مسئول برگزاری جشنواره فیلم فجر و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول نظارت بر جشنواره است. تا به حال، 36 دوره از این جشنواره برگزار شده است. این جشنواره در ابتدا تنها به نمایش فیلمهای ایرانی میپرداخت، اما در حال حاضر جشنواره به دو بخش سینمای ایران و سینمای جهان تقسیم شده است که البته جشنواره سینمای بینالملل از سال 1393 به بعد، به صورت جداگانه برگزار میشود. فیلمهای برتر و کاندیدها برای دریافت سیمرغ بلورین با یکدیگر رقابت میکنند؛ اما جوایز دیگری مانند دیپلم افتخار، لوح زرین و جایزه ویژه مردمی نیز اهدا میشود. به علاوه، در افتتحایه جشنواره، مراسمی برای تجلیل و بزرگداشت هنرمندان و پیکسوتان عرصه سینما برگزار میشود.
افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر
به نقل از خبرگذاری موج، جشنواره فیلم فجر امسال در 9 بهمن و در پردیس تئاتر تهران با حضور مسئولان و مدیران فرهنگی و سینمایی، مانند عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی، همایون امیرزاده مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، اعضای هیات انتخاب و داوران جشنواره آغاز شد. منصور ضابطیان، اجرای این برنامه را برعهده داشت.
جوایز بخش اقلام تبلیغاتی برای بخش عکس، به حبیب مجیدی برای فیلم «بمب، یک عاشقانه»، برای بخش بهترین پوستر جشنواره به طه ذاکر برای فیلم «کوپال»، بخش بهترین آنونس به روحالله موحد برای فیلم «گرگبازی» اهدا شد. پس از مراسم اهدای جوایز بخش تبلیغات، با پخش یک کلیپ از هنرمندان و سینماگران فقید یاد شد.
در بخش تجلیل و بزرگداشت هنرمندان پیشکوست، در ابتدا کلیپی از آقای بازیگر، عزتالله انتظامی نمایش داده شد و سپس از آقای عزیزالله حمیدنژاد به عنوان کارگردان، آقای ابراهیم حقیقی به عنوان طراح سیمرغ جشنواره و طراح صحنه، خانم فاطمه معتمدآریا به عنوان بازیگر، آقای عباس گنجوی به عنوان تدوینگر و آقای خسرو خسروشاهی به عنوان دوبلر تجلیل شد. مابین مراسم تجلیل و بزرگداشت، موسیقی زنده از گروهی از خوانندگان زن، نیما مسیحا و رضا تاجبخش اجرا شد. بخش پرحاشیه این مراسم، خوانندگی و همسرایی زنان بود که بیشتر به نظر تکخوانی خواننده زن به نظر میرسید.
فیلمهای راهیافته به بخش مسابقه سودای سیمرغ
جشنواره فیلم فجر از روز 10 بهمن شروع شده و تا 22 بهمن ادامه خواهد داشت. بیش از 30 فیلم در بخش دریافت سیمرغ با یکدیگر به رقابت میپردازند. پالتو شتری، جاندار، دیدن این فیلم جرم است، روزهای نارنجی، زهرمار، متری شش و نیم، سونامی، مسخرهباز، بنفشه آفریقایی، مارجرای نیمروز 2، سرخپوست و ... از جمله فیلمهای راهیافته به این مرحله است.
10 فیلم برتر سی و هفتمین جشنواره فجر از نگاه مردم (سومین روز جشنوراه)
جمعآوری آرای مردمی امسال با همکاری همراه اول، به صورت الکترونیکی انجام میشود. این کار تا به حال به صورت دستی در سالنهای نمایش صورت میگرفت. تنها سامانه رسمی و مورد تایید برای ثبت آرای مردمی در جشنواره فیلم فجر 97، همراه اوا است. در واقع، تماشاگران میتوانند با شمارهگیری (#710*)، به فیلمهای مورد نظرشان رای دهند. همچنین، رایگیری و انتخاب بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد و بهترین بازیگر زن در تمامی دورههای جشنواره فجر توسط همراه اول و از طریق اپلیکیشن روبیکا انجام میشود.
به گزارش سلام سینما، پس از گذشت سه روز از جشنواره، 10 فیلم برتر بر اساس آرای مردمی، بدون ترتیب، شامل فیلمهای زیر اعلام شده است:
«قسم»، «بنفشه آفریقایی»، «ماجرای نیمروز: رد خون»، «جاندار»، «بیست و سه نفر»، «قصرشیرین»، «غلامرضا تختی»، «متری شیش و نیم»، «سرخپوست»، «شبی که ماه کامل شد».
1- قسم، ساخته محسن تنابنده
این فیلم، یک درام اجتماعی و دومین فیلم بلند محسن تنابنده محسوب میشود که بازیگرانی نظیر مهناز افشار، سعید آقاخانی، مهران احمدی و حسن پورشیرازی در آن حضور دارند و «سیروس مقدم» هم به عنوان مشاور کارگردان در آن حضور دارد.
خلاصه داستان: پنج ساله یه آب خوش از گلوم پایین نرفته، نمیذارم سایه یه خون دیگه رو زندگیم باشه
2- تختی، ساخته بهرام توکلی
این فیلم، ساخته بهرام توکلی است و داستان و زندگینامه غلامرضا تختی را روایت میکند. امیر جدیدی، بازیگر نقش غلامرضا تختی است که برای مدت طولانی، زیر نظر «منصور برزگر» و «حمید سوریان» به آموزش کشتی مشغول شد. ماهور الوند، حمیدرضا آذرنگ، پریوش نظریه و ستاره پسیانی، سایر بازیگران این فیلم هستند.
3- بیست و سه نفر، ساخته مهدی جعفری
فیلم، اقتباسی از خاطرات گروهی از رزمندگان نوجوان 13 تا 17 ساله ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال 1361 به اسارت درآمدند. تهیهکننده این فیلم، موسسه اوج است. سعید آلبوعبادی، رضا نوری، مجید پتکی، حسین پودیده، عبدالحمید تقلبی و بیست و سه نفر نوجوان، بازیگران این فیلم هستند.
خلاصه داستان: روایت نوجوانانی که اسارت در عزت را به آزادی با ذلت ترجیح دادند.
4- قصر شیرین، ساخته رضا میرکریمی
رضا میرکریمی، سه سال پس از «دختر»، به سراغ «قصر شیرین» آمد. تنها بازیگر حرفهای «قصر شیرین»، «حامد بهداد» است. ژیلا شاهی، یونا تدین، نیوشا علیپور، محمدعلی عسگری، بابک لطفی ، آزاده نوبهارو اکبر آیینر، سایر بازیگران این فیلم هستند.
خلاصه داستان: داستان درباره جلال مرادی 42 ساله است که طی تصادفی خانوادهای را به قتل رسانده اما تصادف در دادگاه غیرعمد شناخته میشود. او پس از گذراندن دوران زندانیاش، همسر و فرزندانش را ترک کرده و به شهر دیگری میرود. پس از دو سال به شهرش بازمیگردد چرا که همسرش دچار مرگ مغزی شده است.
5- متری «ششونیم»، ساخته سعید روستایی
دومین ساخته «سعید روستایی» که در ژانر اجتماعی و حول مواد مخدر است. فرهاد اصلانی، پیمان معادی، نوید محمدزاده و پریناز ایزدیار بازیگران این فیلم هستند. یکی از حاشیههای پیش از تولید این فیلم سینمایی این بود که ابتدا قرار بود «شهاب حسینی» عهدهدار یکی از نقشهای اصلی فیلم باشد که این موضوع منتفی شد.
6- جاندار، ساخته حسین امیری دومادری و پدرام پورامیری
«جاندار»، اولین تجربه سینمایی «حسین امیریدوماری» و «پدرام پورامیری» است. فاطمه معتمدآریا، حامد بهداد، جواد عزتی، باران کوثری، مسعود کرامتی و علی شادمان بازیگران اصلی این فیلم هستند.
خلاصه داستان: به خدا اگر یه بار دیگه بپرسید شام چیه؟ شام چی شد؟ چرا نمیرسه؟همین وسط خودمو دار میزنم.
7- ماجرای نیمروز 2: رد خون، ساخته محمدحسین مهدویان
این فیلم که ادامه فیلم ماجرای نیمروز و ساخته «محمدحسین مهدویان» است. این فیلم، روایتی است بر عملیات تاریخی مرصاد. بهنوش طباطبایی، جواد عزتی، هادی حجازیفر، هستی مهدوی و محسن کیایی، بازیگران اصلی این فیلم هستند.
8- شبی که ماه کامل شد، ساخته نرگس آبیار
نرگس آبیار سه سال پس از «نفس»، امسال با «شبی که ماه کامل شد» در جشنواره سیوهفتم حضور دارد. الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، فرشته صدرعرفایی و شبنم مقدمی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
خلاصه داستان: «شبی که ماه کامل شد» روایت دختر جوانی از مناطق جنوب شهر تهران است که درگیر عشق جوانی شهرستانی میشود و این در حالیست که دختر به دلایلی مجبور به مهاجرت از ایران است. در این مسیر، برادرش با او همراه میشود اما در میانه راه، اتفاقاتی برای آنها رقم میخورد.
9- بنفشه آفریقایی، ساخته مونا زندی حقیقی
این فیلم در سال 1396 و توسط مونا زندی ساخته شده است. موضوع این فیلم، بیانکننده مشکلاتی است که در ایران کمتر به آن اشاره میشود. فاطمه معتمدآریا، سعید آقاخانی، رضا بابک، رویا جاویدنیا، مهدی حسینی نیا، مریم شیرازی و ندا جبرائیلی، بازیگران این فیلم هستند.
خلاصه داستان: شکوه به همراه همسر دومش رضا تصمیم میگیرند تا فریدون همسر سابقش که توسط فرزندانشان به خانه سالمندان سپرده شدهاست را به خانه خود بیاورند. این تصمیم اتفاقات جدیدی را در زندگی هر سه نفر رقم میزند.
10- سرخپوست، ساخته نیما جاویدی
«نیما جاویدی» در دومین تجربه خود پس از «ملبورن»، «سرخپوست» را آماده نمایش دارد. نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، مانی حقیقی، ستاره پسیانی، حبیب رضایی و آتیلا پسیانی، بازیگران این فیلم هستند.
خلاصه داستان: سال 1347 ، یک زندان قدیمی در جنوب ایران به دلیل مجاورت با فرودگاه در حال توسعه شهر در حال تخلیه است. سرگرد نعمت جاهد، رئیس زندان به همراه مامورانش در حال انتقال زندانیان به زندان جدیدند. تا اینکه ...
در جشنواره فیلم فجر امسال چه میگذرد؟
پیدا کردن اخبار جشنواره فجر کار سختی نیست، اما نیازمند صرف زمان زیادی برای چک کردن تمامی کانالها و منابع خبری است. وبسایت و اپلیکیشن «خبری» تمامی اخبار، تصاویر و حواشی جشنواره فیلم فجر را به صورت کامل از خبرگذاریهای مختلف جمعآوری میکند؛ بنابراین، با مراجعه به وبسایت خبری میتوانید در زمان کوتاهی اخبار جامعی درباره جشنواره، هنرمندان و حواشی آن دریافت کنید. پلتفرم خبری، تمامی جوانب جشنواره را پوشش میدهد.
- ۹۷/۱۱/۱۵